TÜBİTAK’taki FETÖ Davasında Suçu Eşine Attı!
FETÖ/PDY TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi yapılanmasına yönelik 11’i tutuklu 17 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.
Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesi salonunun yeterli olmaması nedeniyle 1. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda görülen 5. duruşmaya, “silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek” ve “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamaları yöneltilen sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı.
Tutuklu sanık Mehmet Öğüdücü savunmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirterek, örgütün şifreli haberleşme programı ‘ByLock’ kullanmadığını ve FETÖ üyesi olmadığını ileri sürdü.
Eşinin adına kayıtlı telefon hattını, ‘ByLock’ suçlamasıyla tutuklu bulunan eşi Hacer Öğüdücü’nün kullandığını belirten sanık, şöyle konuştu:
“Kendi cihazına takılı vaziyette her zaman ve gün içerisinde yanında bulunur ancak evdeyken ya da dışarıda birlikteyken bu telefonun internetini genelde ben kullanırım. Eşim zaten interneti kullanmayı fazla bilmez. Bu telefon üzerinden ByLock tespiti suçlamasıyla eşim 6 aydır Silivri Cezaevi’nde tutukludur. Sorgu sonuçlarını kabul etmiyorum. ByLock ile ilgili sağlanan bağlantıların benimle bir ilgisi yoktur. Sunucuya bağlantı sağlayan başka bir program da olabilir.”
Tutuklu sanık Ertuğrul Murat ise TÜBİTAK’a iş başvurularında FETÖ’cülere referans olmadığını öne sürerek, “İnsan kaynaklarında doldurulan resmi iş başvurusu formunda kurumda çalışan akraba, tanıdık veya referans bölümü bulunmaktadır. Bu bölümlerde sanıklardan İ.Ç. ve A.Ö. hiç tanımadığım kişileri referans olarak vermiştir. Hiçbiri benim adımı referans olarak vermemiştir” diye konuştu.
Sanık A.Ö, Silivri 1 Numaralı, L Tipi, Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşma salonuna bağlandı.
Savunmaları alınan diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek örgüt üyesi olmadıklarını iddia ederek tahliyelerini talep ettiler.
Cumhuriyet savcısı mütalaasında, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesi yönünde görüş beyan etti. Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, İ.Ç, A.Ö, İ.K. ve R.T.K’nin adli kontrol şartıyla tahliyesine, diğer tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına ve TÜBİTAK bünyesinde oluşturulan komisyon tarafından soruşturma sırasında el konulan dijital materyaller ile ilgili inceleme sonucunun beklenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.