Geçtiğimiz günlerde ilk sayısı okurlarıyla buluşan TRABZON Life dergisi, kültürü, sanatı, tarihi ve sosyal yaşamı başta olmak üzere her yönüyle Trabzon’u işlemeyi amaçlarken, Genel Yayın Yönetmeni Bülent Şirin’in editör yazısındaki ifadelerinden anlaşıldığı üzere sadece bugünkü Trabzon’u değil, şimdilerde Doğu Karadeniz adıyla anılan bölgenin tamamını konu alacağını vurguluyor.
İlk sayının kapak konusunu Trabzon’un köklü ailelerinden Nemlizadeler oluşturuyor. Fatma Yavuz’un Nemlizade Kaptan Beyin en küçük çocuğu Güner Nemli (95) ile yaptığı röportajda ailenin Trabzon ve ülkenin yakın tarihinde bıraktığı izler okunabiliyor.
TRABZON Life’ın ilk sayısında ayrıca Trabzon gelini olan Diyarbakırlı aşiret reisi Suna Kepolu Ataman’ın ilginç hikâyesinin yanı sıra gurbette yaşayan Karadenizlilere dair kapsamlı bir araştırmanın sonuçları, Trabzonspor’un sembol isimlerinden Atay Aktuğ, Tuzla Belediye Başkan yardımcısı ve Tuzlaspor eski başkanı Ahmet Çabuk ve Tonyalı ünlü ses sanatçısı Apolas Lermi’yle röportajlar da yer alıyor. Çiğdem Akgün ile Erkan Ergül’ün köşe yazıları, sinema, kitap, güzellik, instagram, twitter, şifalı bitkiler, yöresel lezzetler, gezi, doğa fotoğrafları gibi başta Trabzonlular olmak üzere kültür, sanat, doğa ve tarihe meraklı herkesin ilgisini çekecek konular da TRABZON Life dergisinin ilk sayısında okurlarıyla buluşuyor.
Dergiyi çıkaran gazeteci Bülent Şirin okurlara abonelik yoluyla ulaştıklarını ifade ettikten sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Süreli yayınlarda en zor sayı ilk sayıdır. Çünkü daha önce var olmayan bir şeyi meydana getirmeye çalışıyorsunuz. Sonraki aşamalarda eksiğinizi, fazlanızı, doğrunuzu, yanlışınızı görüp üzerine koymak için elinizde bir eser olacaktır. İlk sayımıza gelen tepkiler beklemediğimiz kadar olumluydu. Tabii ki eksik ve yanlışlarımız var ve hep olacak. Onları bütün gücümüzle çalışıp her sayıda daha da azaltarak minimuma indirmek azim ve kararlılığında olacağız. İlk sayımıza beklentimizin üzerinde bir ilgi gösteren değerli okurlarımız başta olmak üzere, rahatlıkla “O olmazsa dergi çıkmazdı” diyebileceğim Fatma Yavuz’a, tasarım görevini üstlenen ve başarıyla altından kalkan kardeşim Levent Şirin’e, köşe yazılarıyla dergiye değer katan Çiğdem Akgün ve Erkan Ergül’e, derginin en renkli sayfalarını hazırlayan Elif Neslihan Sağır’a ve katkıda bulunan Tahsin Usta, Mustafa Atalar ve Varol Uzlu’ya sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”