Gebze Teknik Üniversitesi Biyomühendislik Kulübü (BIOS) tarafından 24-25 Ekim 2020 tarihlerinde ilki düzenlenen 1.BIOS Biyomühendislik Kongresi büyük ilgiyle karşılandı. Uzaktan eğitim açığını kapatmak amacıyla eğitsel olarak planlanan kongreye 17 farklı üniversiteden, 40 farklı şehirden, 3 farklı ülkeden 450’ye yakın kişi katıldı. Bu kadar yüksek katılıma ulaşılmasında kongrenin medya sponsorları olan Moleküler Biyoloji ve Genetik, Molekülce, Biomedya, Labakademi ve Bioyoung’ın büyük katkısı oldu. Kongre Gebze Teknik Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Aslan, BIOS kulübünü ilgiyle takip ettiğini ve kulübün çıkardığı BIOSCIENS dergisini bugüne kadar okuyan 5000 okuyucusundan biri olduğunu söyledi. Kongre, Gebze Teknik Üniversitesi Biyomühendislik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Barış Binay’ın konuşmasıyla devam etti. Kongrenin ilk oturumu Acıbadem Üniversitesi’nden Prof. Dr. Uğur Sezerman’ın “Clinical Bioinformatics: Developing AI Models That Clinically Make Sense” başlıklı konuşmasıyla başladı. İlk oturumun ardından kongre ürün sponsoru olan Red Bull’un, gerçekleştirmekte olduğu Basement yarışmasının detaylarını katılımcılarla paylaşması ile devam etti. İkinci oturumdaki konuk olan Acıbadem Üniversitesi’nden Dr. Cihan Taştan “Nobel Ödüllü CRISPR Gen Mühendisliği ve BodyHacking” konulu konuşmasıyla katılımcıları bilgilendirdi. Üçüncü oturumda “Gen Terapisi İçin Virüs ve Konak İlişkisi” konusuyla Sana Biyoteknoloji’den Dr. Semih Tareen büyük ilgi topladı. Son oturumda ise Harvard Üniversitesi’nden Dr. Shabir Hassan “Hacking Bioengineering: Recent Innovations” konusuyla katılımcılara değerli bilgiler verdi.
Kongrenin ikinci günü kongre başkanı Doç. Dr. Ali Akpek’in konuşmasıyla başladı. Doç. Dr. Ali Akpek yaşadığımız COVID 19 çağında artık süper güç olmanın sadece devasa ordular ve muazzam silahlar ile olmayacağını, biyoteknoloji konusundaki hakimiyetin 21. yüzyılda süper güçleri belirleyeceğini açıkladı. Kongre, Biyomühendislik 3.sınıf öğrencisi, aynı zamanda da BIOS kulübü başkanı Aleyna Özçelik’in konuşmasıyla devam etti. Kongrenin ilk oturumunda Üsküdar Üniversitesi’nden Doç. Dr. Kaan Yılancıoğlu “Dijital Çağda Araştırmacı Olmak” konusuyla değerli bilgilerini katılımcılarla paylaştı. İkinci oturumda ise Medipol Üniversitesi’nden Prof. Dr. Bahar Güntekin “Kognitif Sinirbilim Araştırmalarında Olaya İlişkin EEG-Beyin Osilasyonları” konusuyla kongreye olan ilgiyi arttırdı. Üçüncü oturumun konuğu Oklahoma Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Handan Acar “Biyomühendislikte Yeni Ufuklar” konulu sunumuyla katılımcılara farklı bir bakış açısı kazandırdı. Kongrenin son gününün son oturumunda “Medikal Biyoteknolojide Güncel Konular” konulu sunumuyla dikkatleri üzerine çeken Acıbadem Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tanıl Kocagöz katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Oturum aralarında Dominos sponsorluğunda gerçekleşen çekilişlerle de birbirinden farklı hediyeler sahiplerine ulaştı.
Pandemi dönemini en güzel şekilde değerlendiren ve değerlendirmeye devam eden BIOS kulübünün aralık ayında düzenleyeceği ve sektörden en gözde firmaları davet edeceği “Ulusal Biyomühendislik Kariyer Günleri” kongresi şimdiden merak konusu oldu. İnsanların birbirinden uzaklaştığı bu günlerde herkesi bir araya getiren BIOS kulübü çalışmalarıyla yoğun takdir gördü.
- Yusuf Öztürk galibiyete böyle sevindi… - 25 Kasım 2024
- Atatürk büstü alanına çöp atmışlar - 25 Kasım 2024
- Darıca’da kılıçlar çekildi…. - 24 Kasım 2024
- Gebzespor’da yeniden Yusuf Öztürk dönemi…. - 24 Kasım 2024
- TEM polisi Dilovası’nda öğrencilerle buluştu - 23 Kasım 2024
- Darıca’da yangın: 2 kişi hastanelik oldu - 23 Kasım 2024
- İşte yılın ilk karı - 23 Kasım 2024
- Darıca’da motosiklet hırsızlığı - 22 Kasım 2024
- Bu araç kimin? - 21 Kasım 2024
- Sokağı kazdılar böyle bırakıp gittiler! - 21 Kasım 2024