CHP’li Dursun; “İl Başkanı Olmadan Önce Ne İdin?”
CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’a kamu kurumlarına kesilen yüklü faturaları sormasına ilişkin yaptığı açıklamada, “İl başkanı olmadan önce ne idin, olduktan sonra ne oldun” dedi.
CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, dün sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. CHP’li Dursun açıklamasında, “CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan tarafından kamuoyunca da bilinen AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’a kamu kurumlarına kesilen yüklü faturaları sordu. Siyasetinde ve ticaretinde temiz ve hesaplarında şeffaf olan dileyene incelettirebileceğini söyler ve kamuoyuna açıklar. Böyle yapmak yerine, iddiayı somut olarak ortaya koyan vekile, ticari sırlarının ifşa edildiğini ve belgeleri nereden bulduğunu ve kimden aldığını açıklamasını istiyor. Ve karakter tartışması yaratıyor.
KURNAZLIĞINA GİRMEZSİN
Vekil tarafından açıklanan belgeler, içeriği ile iddialar doğru değilse göğsünü gere gere bunları yalanlarsınız. Bunu yapmak yerine, acı yenmemiş ve karın sancımıyorsa bu belgeleri nereden buldun, kim verdi, açıkla diye sorma kurnazlığına girmezsin. Bu durumda kurnazlık yapmaya çalışan AKP İl Başkanı Ceyhan ve karakter? İl başkanı olmadan önceki ve sonraki bilançolara ve portföyündeki özel ve kamu sektörlerini ve verdiği malzeme ile bedellerini kendisi açıklarsa, ciro ve müşteri değişimini görür ve anlarız.
İL BAŞKANI OLMADAN ÖNCE NE İDİN
Makul mü? Yoksa, siyasal yolsuzluk veya yönetsel yolsuzluk veya kayırmacılık var mı ,yok mu ?diye.. İl başkanı olmadan önce ne idin, olduktan sonra ne oldun? Hakkında iddia ve şaibe bulunan siyasetçinin kamuoyunu şeffaf bir şekilde ikna yerine, hikâye gerekçelerle başkalarını tartıştırarak kendisini aklamaya çalışması traji komiktir. Her zamanki gibi iktidar ve şürekâların yaptıklarını setretme gayretidir. Atalarımız bu duruma denk gelecek ‘..yavuz hırsız ev sahibini bastırır..’ sözü boşuna söylememiş.
KAMU GÜCÜ, YETKİ VE GÖREVİ KÖTÜYE KULLANILDI
Kamu gücü, yetki ve görevi kötüye kullanılarak, ihmal edilerek, maalesef iktidar mensupları ve yandaşlar arasında;
Siyasal yolsuzluk, Yönetsel yolsuzluk, Maddi çıkar karşılığı yolsuzluk, Rüşvet, Haraç, Rant kollama, Monopol kollama, Tarife kollama, Lisans kollama, Kota kollama, Teşvik kollama, Sosyal yardım kollama, Zimmet, Maddi olmayan çıkar karşılığı yolsuzluk ve Kayırmacılık gibi yolsuzluk çeşitleri ile kamu Kaynakları maalesef dilediklerine aktarılıyor” ifadelerine yer verdi.