Otomotiv sektörü, ticari araç segmentinde faaliyet gösteren Anadolu Isuzu Şekerpınar’da bulunan fabrikasında basın ile bir araya geldi.
Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, sürdürülebilirliğin Anadolu Isuzu için en temel önceliklerden biri olduğunu belirterek, Anadolu Isuzu’nun, kısa süre önce iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı uluslararası Bilim Temelli Hedefler Girişimi’ne (SBTi) imza verdiğini, ayrıca ticari araç sektörünün 2040 yılına kadar yeni kamyon ve otobüs satışlarında yüzde 100 sıfır emisyonu hedefleyen Drive to Zero inisiyatifine katıldığını bildirdi.
Arıkan, “Anadolu Isuzu olarak sahip olduğumuz geniş ürün yelpazemiz, teknoloji ve yeni enerjilere olan yatırımlarımız, AR-GE yetkinliğimiz ve yeni teknolojileri hayata geçirmeye olan hevesimiz, FCC gibi çevreye duyarlı, yeni enerjilerin geleceğine inanan, inovasyonu benimseyen ve geleceği doğru okuyabilen bir partner ile bütünleşince, gelecekte birlikte çok daha büyük kutlamalar yapacağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.
HEM SATIŞ HEM DE ÜRETİM AĞIMIZ VAR
Hem satış olarak hem de üretim olarak aktif bir ağ sistemleri olduğunu ifade eden Arıkan “Şuanda aktif olarak 46 tane ülkeye fabrikamızda üretilen araçlarımızı gönderiyoruz. Farklı ülkelere seyahat ettiğimizde Anadolu Isuzu araçlarını görmek aşırı gurur verici” dedi.
PROEYE BİRÇOK ALANDA KOLAYLIK SAĞLAYACAK
ProEye adında patenti Anadolu Isuzu’ye ait olan bir sistem geliştirdiklerini belirten yetkililer; “Yurt dışında bulunan müşterilere ihraç edilen araçların bakım ve arıza durumlarında müdahale etmede aksaklık yaşamamak adına ProEye adında bir sistem geliştirdik. Sanal gerçeklik gibi bir sistem geliştirerek arıza gösteren araçlara uzaktan teknik destek ekibi sağlama imkânı verebiliyoruz. Teknik bilgiye ihtiyaç olmadan müşteri uzaktan arızanın çözümünü yapabilecek. Bu sayede zamandan tasarruf yaparak daha hızlı ilerlemiş olacağız. Şuan için sadece 4 tane uzaktan destek ekibimiz var ama ileride bunun sayısını artırmış olacağız” ifadelerine yer verdi.
GÜNEŞ ENERJİSİNDEN ELEKTRİK
Güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretmek için de 1.5 yıldır çalışma sürdürdüklerini kaydeden Arıkan projenin hayata geçmesiyle birlikte elektrik enerjisi ihtiyaçlarının ilk etapta yüzde 50, ikinci etapta yüzde 70’lik kısmını bu şekilde karşılamayı hedeflediklerini söyledi.
Basın toplantısının ardından fabrika gezisi gerçekleşti. Teknoloji ve eğitim merkezi, Ar-Ge merkezi, otobüs ve kamyon üretim tesisleri ile bağlı birimlerin gezilmesiyle birlikte program sona erdi.
- Darıca’da motosiklet hırsızlığı - 22 Kasım 2024
- Bu araç kimin? - 21 Kasım 2024
- Sokağı kazdılar böyle bırakıp gittiler! - 21 Kasım 2024
- Dilovası’nda patlama: 1 kişi öldü - 20 Kasım 2024
- Kaymakam Kara’nın Darıca’ya Sahil Güvenlik Komutanlığı’nı getirdi… - 20 Kasım 2024
- SEDAŞ, yine TBMM gündeminde… - 20 Kasım 2024
- Aranılan şahıslar Çayırova polisinden kaçamadı - 20 Kasım 2024
- 6 yıl 8 ay hapis cezasıyla aranıyordu - 20 Kasım 2024
- Sarkıntılık suçuna 3 yıl hapis… - 20 Kasım 2024
- Silahla yağmaya 8 yıl 4 ay hapis… - 19 Kasım 2024