Son günlerde kamuoyunda muhtemel İstanbul depreminin tartışıldığı günlerde Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde 7.0 şiddetinde deprem tatbikatı yapıldı. T
atbikat gereği hastalar camdan aşağıya sedyeyle itfaiyenin merdivenli araçlarıyla tahliye edildi Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde deprem ve yangın anında ortaya çıkacak riskler ve olaylar karşısında neler yapılabileceğini belirlemek ve oluşabilecek aksaklıkları engellemek amacıyla; hastane personelleri, UMKE, AFAD, 112 Acil Sağlık ekipleri, itfaiye ekipleri, emniyet ile birlikte gerçeğini aratmayacak bir tatbikat gerçekleştirildi. Bu tatbikatta hastane personeline afet ve acil durumlarda nasıl hareket edeceği, acil durum planlarının uygulanabilirliği, hastanenin tıbbi ve fiziksel kapasitesinin nasıl verimli kullana bilineceği çalışıldı. Deprem, Yangın, KBRN ve hasta tahliyesi üzerine yapılan tatbikat başarıyla tamamlandı.
FARABİ PERSONELİ İVEDİLİKLE MÜDAHALE ETTİ
Senaryo gereği; İstanbul Merkezli 7.0 şiddetli deprem meydana gelmiş ve Kocaeli ilinde de etkili bir şekilde hissedilmiştir. 30 saniye süren deprem sırasında tüm hastane genelinde “çök-kapan-tut” yapılır. Sarsıntı sonrası Olay Yönetim Ekibi üyeleri için Sivil Savunma Amiri tarafından “mor kod” anonsu verilir. Hastanenin ortopedi servisinde çıkan yangın üzerine “sarı-kırmızı kod” verilmiştir. Verilen bu acil kodlar üzerine derhal yangın söndürme ekibi servise intikal ederek yangını söndürmüş, görevli hastane personelleri, itfaiye ekipleri ve UMKE ekipleri tarafından da hastaların tahliyesi güvenli bir şekilde yapılmıştır. Ayrıca Dilovası Organize Sanayi Bölgesinden KBRN bulaş riski olan bir hastanın da gelmekte olduğu bilgisi verilir. Bu haber üzerine de derhal “turuncu kod” alarmı verilmiş ve KBRN Ünitesi hazır hale getirilmiştir. Gelen hasta KBRN Ünitesine alınmış gerekli olan tedavi sonrası izolasyon odasında takip altına alınmıştır. Tüm birimler de gerekli olan güvenlik ve tahliye işlemleri sağlandıktan sonra da tatbikat sonlandırıldı.
BAŞHEKİM YARDIMCISI TOP’DAN TEŞEKKÜR…
Tatbikat sonrasında Hastane Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Ahmet Ali Top: “Ülkemiz bulunduğu coğrafik konum itibariyle gerek doğa kaynaklı gerek insan kaynaklı her türlü afet ve acil durumun yaşandığı bir konuma sahiptir. Dünyada ve ülkemizde bugüne kadar yaşanan afet ve acil durumlardan edinilen tecrübeler, her sektörün kendi alanına dair tehlike ve riskleri belirleyerek, yaşanacak olumsuz durumlara hazırlıklı olmaları gerektiğini göstermektedir. Sağlık sektörünün önemli bileşenlerinden olan hastaneler, aynı zamanda toplumun can damarı niteliğindedir. Hastaneler afet ve acil durumun boyutu ne olursa olsun, sağlık hizmetini kesintiye uğratmadan sunmaya devam etmek zorundadır. İlimizde meydana gelebilecek afetlere karşı önceden önlem almak, afetlere karşı hazırlık yapmak ve personeli bilgilendirmek amacıyla yapılan bu çalışmalar rutin olarak yapılmaya devam edecektir, bu tatbikatta emeği geçen herkese hastanemiz adına teşekkür eder sağlıklı günler dileriz.” İfadelerine yer verdi.
- Olmaz olsun böyle ana baba - 2 Şubat 2025
- Park halindeki araca çarptı: 3 yaralı - 30 Ocak 2025
- Türkiye’de Eğitime Yeni Bir Bakış: Eğitimde İhtisas Odası Kurulması - 30 Ocak 2025
- Darıca’da bedensel engelli esnaf, kurşunların hedefi oldu - 30 Ocak 2025
- İlyasbey Cami’de dilenci istilası… - 30 Ocak 2025
- Emlak Kulübü, sektörün sorunlarını iletmek için Ticaret Bakan Yardımcısı’nı ziyaret etti - 29 Ocak 2025
- Dostlar Sofrası’nda ZAM yok! - 29 Ocak 2025
- Pelitli’de can pazarı - 28 Ocak 2025
- “Dolandırıcılığa” 5 yıl hapis cezası - 28 Ocak 2025
- Büyükgöz, “Sertaç Abi”yi Gebzeli çocuklarla buluşturdu - 28 Ocak 2025